Рецепт редакції

Запіканка

Легка
До 30 хв
2

Запіканка – це популярна польська вулична страва, яка стала улюбленою закускою багатьох. Ця смачна та швидка страва ідеальна для легкого обіду або вечері.

Запіканка основне фото

Етапи приготування

Інгредієнти

Шинка
120 г
Моцарелла
70 г
Сир Чеддер
50 г
Болгарський перець
70 г
Помідори Черрі
70 г
Томатний соус
120 г
Багет
1 шт

Як приготувати запіканку?

Вона поєднує в собі хрустку скоринку, соковиті овочі та ніжний сир. Всього кілька інгредієнтів і 15 хвилин вашого часу, щоб приготувати цю ароматну смакоту!

Підготовка духовки та інгредієнтів

Спочатку нагрійте духовку до 200°C та підготуйте всі інгредієнти. Підготуйте деко, застеливши його пергаментним папером.

Підготовка багету

Розріжте багет навпіл уздовж.

Порада: Ви можете використовувати свіжий або трохи підсушений багет, в залежності від ваших уподобань. Підсушений багет дасть більш хрустку основу.

Нанесення соусу

Змастіть кожну половинку багета вашим улюбленим томатним соусом. Це створить соковиту основу для всіх інших інгредієнтів.

Порада: Для додаткового смаку можна додати до соусу трохи часнику або італійських трав.

Підготовка начинки

  • Наріжте шинку тонкими смужками.
  • Поріжте моцареллу кубиками.
  • Наріжте болгарський перець тонкими смужками.
  • Розріжте помідори черрі навпіл.
  • Викладіть ці інгредієнти на змащений соусом багет, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні.

Додавання сиру

Посипте зверху натертий чеддер. Він розплавиться і додасть запіканці апетитну скоринку.

Випікання

Помістіть підготовлені запіканки на деко. Випікайте в розігрітій духовці протягом 10-12 хвилин, або доки сир не розплавиться і не підрум’яниться.

Завершення та подача

Вийміть запіканки з духовки та дайте їм трохи охолонути. Посипте свіжою нарізаною зеленню (петрушкою, руколою або базиліком) для аромату і яскравого кольору.
Подавайте гарячими.

Поради:

  • Для вегетаріанської версії замініть шинку грибами або додатковими овочами.
  • Експериментуйте з різними видами сиру для різноманітності смаку.
  • Додайте трохи гострого перцю чилі, якщо любите пікантні страви.

Історія страви:

Запіканка (Zapiekanka) – це традиційна польська вулична їжа, яка стала особливо популярною в 1970-х роках. Спочатку це була проста страва з половинки багета, грибів та сиру, але з часом рецепт еволюціонував, включаючи різноманітні інгредієнти.

Смачного! Надіюсь, ця запіканка стане вашим улюбленим швидким рецептом для будь-якої нагоди.

© Щось 2024. Усі права на матеріали, розміщені на сайті smth.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту smth.com.ua без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється.