Вона поєднує в собі хрустку скоринку, соковиті овочі та ніжний сир. Всього кілька інгредієнтів і 15 хвилин вашого часу, щоб приготувати цю ароматну смакоту!
Підготовка духовки та інгредієнтів
Спочатку нагрійте духовку до 200°C та підготуйте всі інгредієнти. Підготуйте деко, застеливши його пергаментним папером.

Підготовка багету
Розріжте багет навпіл уздовж.
Порада: Ви можете використовувати свіжий або трохи підсушений багет, в залежності від ваших уподобань. Підсушений багет дасть більш хрустку основу.

Нанесення соусу
Змастіть кожну половинку багета вашим улюбленим томатним соусом. Це створить соковиту основу для всіх інших інгредієнтів.
Порада: Для додаткового смаку можна додати до соусу трохи часнику або італійських трав.

Підготовка начинки
- Наріжте шинку тонкими смужками.
- Поріжте моцареллу кубиками.
- Наріжте болгарський перець тонкими смужками.
- Розріжте помідори черрі навпіл.
- Викладіть ці інгредієнти на змащений соусом багет, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні.

Додавання сиру
Посипте зверху натертий чеддер. Він розплавиться і додасть запіканці апетитну скоринку.

Випікання
Помістіть підготовлені запіканки на деко. Випікайте в розігрітій духовці протягом 10-12 хвилин, або доки сир не розплавиться і не підрум’яниться.

Завершення та подача
Вийміть запіканки з духовки та дайте їм трохи охолонути. Посипте свіжою нарізаною зеленню (петрушкою, руколою або базиліком) для аромату і яскравого кольору.
Подавайте гарячими.

Поради:
- Для вегетаріанської версії замініть шинку грибами або додатковими овочами.
- Експериментуйте з різними видами сиру для різноманітності смаку.
- Додайте трохи гострого перцю чилі, якщо любите пікантні страви.
Історія страви:
Запіканка (Zapiekanka) – це традиційна польська вулична їжа, яка стала особливо популярною в 1970-х роках. Спочатку це була проста страва з половинки багета, грибів та сиру, але з часом рецепт еволюціонував, включаючи різноманітні інгредієнти.
Смачного! Надіюсь, ця запіканка стане вашим улюбленим швидким рецептом для будь-якої нагоди.