Рецепт редакції

Налисники з медом та лохиною

Легка
Від 30 до 60 хв
6

Налисники з медом та лохиною – це чудовий варіант десерту або сніданку, який підкорює своєю ніжністю та ароматом.

Етапи приготування

Інгредієнти

Пшеничне борошно
1 стакан
Молоко
1 стакан
Вода
1 стакан
Яйця
3 шт.
Сіль
1/3 ч. л.
Цукрр
1 ст. л.
Олія
20 мл.
Мед
200 мл.
Лохина
600 г.

Рецепт налисників

Солодкий мед і соковиті ягоди створюють ідеальне поєднання, яке зробить цей рецепт налисників одним із ваших улюблених. Давайте розглянемо, як приготувати ці смачні млинці з лохиною крок за кроком.

Приготування млинців

Для того щоб приготувати налисники з медом та лохиною, нам спочатку потрібно зробити базу – млинці. У блендер додайте молоко, воду, муку, яйця, сіль і цукор. Перемішайте поки маса не стане однорідною, без грудочок. В самому кінці додайте олію, щоб млинці не прилипали до сковороди і також перемішайте. Коли всі інгредієнти змішані, залиште тісто постояти 10-15 хвилин. Це дозволить борошну краще увібрати рідину і зробить млинці більш еластичними.

Смаження млинців

Розігрійте сковороду на середньому вогні і злегка змастіть її олією. Виливайте на сковороду невелику кількість тіста, швидко нахиляючи сковороду в різні боки, щоб тісто рівномірно розподілилося по поверхні. Смажте млинець з одного боку до появи золотистих країв і бульбашок на поверхні (приблизно 1-2 хвилини). Переверніть млинець і смажте ще 30-60 секунд з іншого боку. Повторіть процес з рештою тіста.

Приготування начинки та формування налисників

Після того, як млинці готові, приступайте до начинки. Візьміть мед і змастіть ним кожен млинець. Додайте зверху свіжу лохину.

Формування налисників

Сформуйте налисники, склавши млинець спочатку навпіл, а потім ще раз навпіл, щоб утворити трикутник. Цей спосіб формування не тільки зручний, але й красиво виглядає на тарілці.

Подача

Викладіть готові налисники на тарілку, Викладіть готові налисники на тарілку.
За бажанням, полийте додатково медом і прикрасьте свіжими ягодами лохини. Подавайте налисники теплими для найкращого смаку.

Поради

  • Якщо лохина кисла, можна додати трохи цукру до начинки або використовувати більше меду.
  • Для різноманітності можна додати до тіста ванільний екстракт або цедру лимона для додаткового аромату.
  • Якщо у вас залишилися млинці, їх можна зберігати в холодильнику до 2 днів, розділивши пергаментним папером.
  • Замість свіжої лохини можна використовувати заморожену. Просто розморозьте її перед використанням і злийте зайву рідину.

Цікаві факти

  • Налисники, або млинці, є популярною стравою в багатьох країнах світу. У Франції їх називають “крепи”, в Америці – “панкейки”, а в Україні – “млинці” або “налисники”.
  • Лохина не тільки смачна, але й корисна. Вона багата на антиоксиданти, вітамін C та клітковину.
  • Мед має природні антибактеріальні властивості і часто використовується не тільки як підсолоджувач, але і як засіб для зміцнення імунітету.

Смачного! Ці налисники з медом та лохиною стануть чудовим початком дня або солодким завершенням вечері.

© Щось 2024. Усі права на матеріали, розміщені на сайті smth.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту smth.com.ua без активного посилання та письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється.