Рецепт редакції

Налисники з медом та лохиною

Легка
Від 30 до 60 хв
6

Налисники з медом та лохиною – це чудовий варіант десерту або сніданку, який підкорює своєю ніжністю та ароматом.

Nalysnyky

Етапи приготування

Інгредієнти

Пшеничне борошно
1 стакан
Молоко
1 стакан
Вода
1 стакан
Яйця
3 шт.
Сіль
1/3 ч. л.
Цукрр
1 ст. л.
Олія
20 мл.
Мед
200 мл.
Лохина
600 г.

Рецепт налисників

Солодкий мед і соковиті ягоди створюють ідеальне поєднання, яке зробить цей рецепт налисників одним із ваших улюблених. Давайте розглянемо, як приготувати ці смачні млинці з лохиною крок за кроком.

Приготування млинців

Для того щоб приготувати налисники з медом та лохиною, нам спочатку потрібно зробити базу – млинці. У блендер додайте молоко, воду, муку, яйця, сіль і цукор. Перемішайте поки маса не стане однорідною, без грудочок. В самому кінці додайте олію, щоб млинці не прилипали до сковороди і також перемішайте. Коли всі інгредієнти змішані, залиште тісто постояти 10-15 хвилин. Це дозволить борошну краще увібрати рідину і зробить млинці більш еластичними.

Смаження млинців

Розігрійте сковороду на середньому вогні і злегка змастіть її олією. Виливайте на сковороду невелику кількість тіста, швидко нахиляючи сковороду в різні боки, щоб тісто рівномірно розподілилося по поверхні. Смажте млинець з одного боку до появи золотистих країв і бульбашок на поверхні (приблизно 1-2 хвилини). Переверніть млинець і смажте ще 30-60 секунд з іншого боку. Повторіть процес з рештою тіста.

Приготування начинки та формування налисників

Після того, як млинці готові, приступайте до начинки. Візьміть мед і змастіть ним кожен млинець. Додайте зверху свіжу лохину.

Формування налисників

Сформуйте налисники, склавши млинець спочатку навпіл, а потім ще раз навпіл, щоб утворити трикутник. Цей спосіб формування не тільки зручний, але й красиво виглядає на тарілці.

Подача

Викладіть готові налисники на тарілку, Викладіть готові налисники на тарілку.
За бажанням, полийте додатково медом і прикрасьте свіжими ягодами лохини. Подавайте налисники теплими для найкращого смаку.

Поради

  • Якщо лохина кисла, можна додати трохи цукру до начинки або використовувати більше меду.
  • Для різноманітності можна додати до тіста ванільний екстракт або цедру лимона для додаткового аромату.
  • Якщо у вас залишилися млинці, їх можна зберігати в холодильнику до 2 днів, розділивши пергаментним папером.
  • Замість свіжої лохини можна використовувати заморожену. Просто розморозьте її перед використанням і злийте зайву рідину.

Цікаві факти

  • Налисники, або млинці, є популярною стравою в багатьох країнах світу. У Франції їх називають “крепи”, в Америці – “панкейки”, а в Україні – “млинці” або “налисники”.
  • Лохина не тільки смачна, але й корисна. Вона багата на антиоксиданти, вітамін C та клітковину.
  • Мед має природні антибактеріальні властивості і часто використовується не тільки як підсолоджувач, але і як засіб для зміцнення імунітету.

Смачного! Ці налисники з медом та лохиною стануть чудовим початком дня або солодким завершенням вечері.

© Щось 2024. Усі права на матеріали, розміщені на сайті smth.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту smth.com.ua без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється.