Рецепт редакції

Кабачкове рагу

Легка
До 30 хв
2

Кабачкове рагу – це легка та смачна літня страва. Завдяки поєднанню свіжих овочів і ніжних вершків, рагу стає справжнім кулінарним шедевром, який можна легко приготувати вдома.

Cukini (1)

Етапи приготування

Інгредієнти

Кабачок або цукіні
1 шт.
Морква
1 шт.
Помідор
1 шт.
Цибуля
1 шт.
Часник
2 зубці
Сіль
0.5 ч. л.
Перець
0.5 ч. л.
Лавровий лист
2-3 листочки
Перець горошком
2-3 шт.
Вершки
100 мл
Молоко
50 мл
Олія
2 ст. л.

Рецепт кабачків: Як приготувати кабачкове рагу

Підготовка кабачків

Кабачки або цукіні наріжте кружечками. Підпечіть їх з обох боків на грилі до появи золотистих смужок. Цей маленький секрет в цьому рецепті кабачків надасть страві легкого аромату грилю і зробить її ще смачнішою.

Підготовка овочів

Дрібно наріжте цибулю і часник. Помідор наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці.

Cukini 2 (1)

Смаження овочів

На розігріту сковороду налийте трохи олії. Додайте цибулю і часник, і підсмажте їх на середньому вогні, помішуючи, протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору. Потім додайте натерту моркву і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини.

Тушкування рагу

До підсмажених овочів додайте підпечені кабачки і нарізані кубиками помідори. Закрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще 5 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте сіль, перець, лавровий лист, перець горошком, вершки і молоко. Продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин під закритою кришкою, щоб усі інгредієнти добре поєдналися, а рагу набуло ніжного вершкового смаку.

Подача

Cukini 3 (1)

Готове кабачкове рагу подавайте гарячим, прикрашене свіжою зеленню або улюбленими спеціями. Смачного!

© Щось 2024. Усі права на матеріали, розміщені на сайті smth.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту smth.com.ua без активного посилання та письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється.