Рецепт редакції

Кабачкове рагу

Легка
До 30 хв
2

Кабачкове рагу – це легка та смачна літня страва. Завдяки поєднанню свіжих овочів і ніжних вершків, рагу стає справжнім кулінарним шедевром, який можна легко приготувати вдома.

Cukini (1)

Етапи приготування

Інгредієнти

Кабачок або цукіні
1 шт.
Морква
1 шт.
Помідор
1 шт.
Цибуля
1 шт.
Часник
2 зубці
Сіль
0.5 ч. л.
Перець
0.5 ч. л.
Лавровий лист
2-3 листочки
Перець горошком
2-3 шт.
Вершки
100 мл
Молоко
50 мл
Олія
2 ст. л.

Рецепт кабачків: Як приготувати кабачкове рагу

Підготовка кабачків

Кабачки або цукіні наріжте кружечками. Підпечіть їх з обох боків на грилі до появи золотистих смужок. Цей маленький секрет в цьому рецепті кабачків надасть страві легкого аромату грилю і зробить її ще смачнішою.

Підготовка овочів

Дрібно наріжте цибулю і часник. Помідор наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці.

Cukini 2 (1)

Смаження овочів

На розігріту сковороду налийте трохи олії. Додайте цибулю і часник, і підсмажте їх на середньому вогні, помішуючи, протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору. Потім додайте натерту моркву і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини.

Тушкування рагу

До підсмажених овочів додайте підпечені кабачки і нарізані кубиками помідори. Закрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще 5 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте сіль, перець, лавровий лист, перець горошком, вершки і молоко. Продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин під закритою кришкою, щоб усі інгредієнти добре поєдналися, а рагу набуло ніжного вершкового смаку.

Подача

Cukini 3 (1)

Готове кабачкове рагу подавайте гарячим, прикрашене свіжою зеленню або улюбленими спеціями. Смачного!

© Щось 2024. Усі права на матеріали, розміщені на сайті smth.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту smth.com.ua без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється.