Рецепт редакції

Галета на кисломолочному сирі з помідорами

Легка
До 30 хв
2

Галета з кисломолочного сиру – це не просто страва, а любов з першого погляду.

Галета на кисломолочному сирі з помідорами

Етапи приготування

Інгредієнти

Кисломолочний сир
250 г.
Яйця
1 шт.
Рисове борошно
120 г.
Розпушувач
1 ч.л.
Сіль
0.5 ч.л.
Помідори
2 шт.
Моцарела
60 г.
Червона цибуля
0.5 шт.
Базилік
4 листочки
Жовток
1 шт.
Кунжут
1 ч.л.

Як приготувати галету з помідорами

Хрумке тісто на кисломолочному сирі, соковиті помідори, ніжна моцарела і аромат базиліку — така галета смакує не гірше за ресторанну випічку, але готується просто і швидко. Ідеально для літнього обіду, вечері на терасі чи сніданку.

Змішування інгредієнтів

У мисці з’єднайте сир, яйце, борошно, сіль і розпушувач. Замісіть м’яке тісто, що трохи липне до рук. Рисове борошно можна легко замінити кукурудзяним, пшеничним або міксом з вівсяним.

Змішування інгредієнтів на тісто
Змішування інгредієнтів на тісто

Формування коржа

Перекладіть тісто на аркуш пергаменту, змочіть руки водою і розподіліть у формі кола товщиною близько 0.5 см або навіть тонше.

Формування коржа з тіста
Формування коржа з тіста

Викладання начинки

На центр викладіть начинку: спочатку моцарелу, потім помідори і цибулю. Відступайте 2 см від країв. Загорніть краї тіста всередину, змастіть їх жовтком і посипте кунжутом.

Для більшого смаку посипте помідори перед випіканням дрібкою солі і чорного перцю.

Викладання начинки на тісто
Викладання начинки на тісто

Випікання

Випікайте у розігрітій духовці при 180°C протягом 25-30 хвилин до рум’яності.

Подача

Подавайте гарячою або теплою зі свіжою зеленню або йогуртовим соусом. Для ще більшої соковитості: додайте трохи оливкової олії або песто поверх помідорів. Це смачно, естетично і дуже по-домашньому — як тільки з печі бабусі, але з сучасним акцентом.

© Щось 2024. Усі права на матеріали, розміщені на сайті smth.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту smth.com.ua без активного посилання та письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється.