Рецепт редакції

Галета на кисломолочному сирі з цукіні

Легка
Від 30 до 60 хв
2

Галета з цукіні на сирному тісті — справжній скарб для тих, хто шукає баланс між користю, простотою та естетикою.

Галета на кисломолочному сирі з цукіні

Етапи приготування

Інгредієнти

Кисломолочний сир
250 г.
Яйця
1 шт.
Рисове борошно
120 г.
Розпушувач
1 ч.л.
Сіль
0.5 ч.л.
Цукіні
1 шт.
Сир Фета
50-70 г.
Червона цибуля
0.5 шт.
Рукола
10 листочків
Жовток
1 шт.
Кунжут
1 ч.л.

Як приготувати галету з цукіні

В основі — ніжне тісто на кисломолочному сирі, що ідеально поєднується з кремовою фетою, ароматною руколою та ніжними слайсами цукіні. Страва виглядає як з меню модного кафе, але готується за 15 хвилин. Готові дивувати?

Змішування інгредієнтів

Змішайте сир, яйце, борошно, сіль і розпушувач до утворення м’якого, злегка липкого тіста.

Змішування інгредієнтів на галету
Змішування інгредієнтів на галету

Формування коржа

На пергаменті, змочивши руки водою, сформуйте з тіста коло товщиною ~0.5 см.

Формування коржа з тіста
Формування коржа з тіста

Викладання начинки

У центр викладіть начинку, відступаючи 2 см від країв: спочатку фету, потім цукіні, цибулю. Загорніть краї тіста всередину, змастіть їх жовтком і присипте кунжутом. Цукіні краще не солити заздалегідь, інакше вони пустять багато соку. Фету можна замінити на бринзу або козячий сир — буде так само смачно, але по-іншому. Хочете виразніший смак? Додайте до сиру дрібку сухого часнику або італійських трав.

Викладання начинки на тісто
Викладання начинки на тісто

Випікання

Випікайте при 180°C 25-30 хвилин до рум’яної скоринки.

Подача

Перед подачею посипте свіжою руколою й за бажанням додайте кілька крапель бальзамічного крему або лимонного соку.

© Щось 2024. Усі права на матеріали, розміщені на сайті smth.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту smth.com.ua без активного посилання та письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється.