Рецепт редакції

Фаршировані перці з гречкою фетою та шпинатом

Помірна
Від 30 до 60 хв
4

Соковиті болгарські перці, запечені з ароматною начинкою зі шпинату, цибулі, фети та гречки, під ніжною скоринкою з моцарели — це легкий, поживний обід, який смакує як у будні, так і в гостях.

Фаршировані перці з гречкою фетою та шпинатом

Етапи приготування

Інгредієнти

Болгарський перець
4 шт.
Гречка
1 склянка
Сир фета
200 г.
Цибуля
1 шт.
Шпинат
80 г.
Томатний соус
100 мл.
Моцарела
60 г.
Мелений перець
1/2 ч.л.
Сухий часник
1/ч ч.л.

Як приготувати фаршировані перці з гречкою фетою та шпинатом: рецепт

Не знаєте, як подати гречку цікавіше? Ось ідея, яку точно захочеться повторити!

Відваріть гречку

Зваріть гречку до готовності в підсоленій воді. Відставте охолонути. Зручно використовувати гречку, зварену з вечора — так страва готується ще швидше.

Замість гречки можна використати кіноа або рис.

Відварена гречка
Відварена гречка

Підготуйте овочі

Цибулю наріжте дрібно. Шпинат промийте й обсушіть.

Нарізані шпинат та цибуля
Нарізані шпинат та цибуля

Обсмажте овочі

На сковорідці розігрійте трішки олії. Обсмажте цибулю до прозорості, додайте шпинат і готуйте ще 1–2 хвилини, поки він “впаде”.

Обсмажені шпинат та цибуля
Обсмажені шпинат та цибуля

Зробіть начинку

Змішайте в мисці гречку, смажену цибулю зі шпинатом, нарізану кубиками фету, томатний соус, перець і сухий часник. Добре перемішайте.

Для більшої соковитості можна додати 1–2 ст.л. вершків або густого йогурту.

Якщо хочете більше білка — додайте відварене яйце або кілька ложок відвареної сочевиці

Любите гостре? Додайте до начинки дрібку чилі або кілька крапель соусу табаско.

Начинка для паприки
Начинка для паприки

Підготуйте перці

Розріжте кожен перець навпіл уздовж, вичистьте насіння. Начиніть перці підготовленою масою.

Stuffed peppers 5
Підготовка паприки

Запікайте

Викладіть перці у форму для запікання. За бажанням трохи змастіть томатним соусом зверху. Запікайте 20 хвилин при 200°C.

Фарширування та запікання перців
Фарширування та запікання перців

Додайте сир і доготуйте

Вийміть форму з духовки, посипте перці натертою моцарелою і запікайте ще 3–5 хвилин, поки сир не розплавиться і не стане золотистим.

Подача

Подавайте гарячими, посипаними свіжою зеленню (петрушка, базилік, рукола або зелена цибуля). Чудово смакують і теплими, і холодними.

Смачного! Насолоджуйтеся ситною та яскравою стравою, яка сподобається всій родині!

© Щось 2024. Усі права на матеріали, розміщені на сайті smth.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту smth.com.ua без активного посилання та письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється.