Не знаєте, як подати гречку цікавіше? Ось ідея, яку точно захочеться повторити!
Відваріть гречку
Зваріть гречку до готовності в підсоленій воді. Відставте охолонути. Зручно використовувати гречку, зварену з вечора — так страва готується ще швидше.
Замість гречки можна використати кіноа або рис.

Підготуйте овочі
Цибулю наріжте дрібно. Шпинат промийте й обсушіть.

Обсмажте овочі
На сковорідці розігрійте трішки олії. Обсмажте цибулю до прозорості, додайте шпинат і готуйте ще 1–2 хвилини, поки він “впаде”.

Зробіть начинку
Змішайте в мисці гречку, смажену цибулю зі шпинатом, нарізану кубиками фету, томатний соус, перець і сухий часник. Добре перемішайте.
Для більшої соковитості можна додати 1–2 ст.л. вершків або густого йогурту.
Якщо хочете більше білка — додайте відварене яйце або кілька ложок відвареної сочевиці
Любите гостре? Додайте до начинки дрібку чилі або кілька крапель соусу табаско.

Підготуйте перці
Розріжте кожен перець навпіл уздовж, вичистьте насіння. Начиніть перці підготовленою масою.

Запікайте
Викладіть перці у форму для запікання. За бажанням трохи змастіть томатним соусом зверху. Запікайте 20 хвилин при 200°C.

Додайте сир і доготуйте
Вийміть форму з духовки, посипте перці натертою моцарелою і запікайте ще 3–5 хвилин, поки сир не розплавиться і не стане золотистим.
Подача
Подавайте гарячими, посипаними свіжою зеленню (петрушка, базилік, рукола або зелена цибуля). Чудово смакують і теплими, і холодними.
Смачного! Насолоджуйтеся ситною та яскравою стравою, яка сподобається всій родині!