Рецепт редакції

Кальцоне на йогурті без дріжджів

Помірна
До 30 хв
2

Кальцоне хрустке зовні, м’яке всередині — ідеальна вечеря або перекус! Начинка з великою кількістю овочів, шинкою та сиром, а тісто — без дріжджів, на натуральному йогурті.

Кальцоне на йогурті без дріжджів

Етапи приготування

Інгредієнти

Натуральний йогур
220 г.
Пшеничне борошно
220 г.
Розпушувач
1 ч.л.
Сіль
4 г.
Орегано
4 г.
Баклажан
100 г.
Цукіні
100 г.
Болгарський перець
100 г.
Цибуля
60 г.
Морква
40 г.
Шинка
50 г.
Твердий сир
50 г.
Кетчуп
30 г.
Оливкова олія
10 г.
Чорний мелений перець
2 г.
Солодка паприка
2 г.
Гранульований часник
2 г.

Рецепт кальцоне на йогурті без дріжджів

Як приготувати домашнє кальцоне на йогурті — без дріжджів, багато овочів, мінімум зусиль

Підготуйте овочі

Наріжте баклажан, цукіні, перець та цибулю кубиками. Моркву натріть соломкою.

Обсмажте начинку

У сковороду налийте олію, додайте овочі, приправте сіллю, перцем, паприкою, орегано та часником. Обсмажте кілька хвилин до м’якості.

Залиште начинку охолонути, потім додайте шинку, сир і кетчуп. Перемішайте.

Обсмаження начинки
Обсмаження начинки

Замісіть тісто

У глибокій мисці з’єднайте просіяне борошно, йогурт, розпушувач, сіль та орегано. Замісіть м’яке тісто. Сформуйте 2 кулі.

Якщо тісто липне до рук — злегка присипте борошном, але не забагато, щоб не стало жорстким.

Замішування тіста
Замішування тіста

Розкачайте основу

Кожну кулю розкачайте у тонкий круглий корж. Викладіть на деко з пергаментом (можна злегка підпилити борошном).

Розкачування основи
Розкачування основи

Наповніть і сформуйте кальцоне

На половину кожного коржа викладіть начинку, залишаючи 1–1,5 см від краю. Накрийте другою половинкою тіста й ретельно защипніть краї спочатку пальцями, потім притисніть виделкою.

Формування кальцоне
Формування кальцоне

Змастіть олією

Зверху змастіть кальцоне оливковою олією — для хрусткої скоринки.

Випікайте

Поставте у попередньо розігріту до 250°C духовку. Випікайте 7–10 хвилин, доки тісто не стане золотистим і хрустким.

Подача

Подавайте гарячими — зі свіжими травами або соусом на ваш смак. Кальцоне можна зручно брати з собою або заморозити у сирому вигляді.

Смачного!

© Щось 2024. Усі права на матеріали, розміщені на сайті smth.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту smth.com.ua без активного посилання та письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється.