Солодкий мед і соковиті ягоди створюють ідеальне поєднання, яке зробить цей рецепт налисників одним із ваших улюблених. Давайте розглянемо, як приготувати ці смачні млинці з лохиною крок за кроком.
Приготування млинців
Для того щоб приготувати налисники з медом та лохиною, нам спочатку потрібно зробити базу – млинці. У блендер додайте молоко, воду, муку, яйця, сіль і цукор. Перемішайте поки маса не стане однорідною, без грудочок. В самому кінці додайте олію, щоб млинці не прилипали до сковороди і також перемішайте. Коли всі інгредієнти змішані, залиште тісто постояти 10-15 хвилин. Це дозволить борошну краще увібрати рідину і зробить млинці більш еластичними.
Смаження млинців
Розігрійте сковороду на середньому вогні і злегка змастіть її олією. Виливайте на сковороду невелику кількість тіста, швидко нахиляючи сковороду в різні боки, щоб тісто рівномірно розподілилося по поверхні. Смажте млинець з одного боку до появи золотистих країв і бульбашок на поверхні (приблизно 1-2 хвилини). Переверніть млинець і смажте ще 30-60 секунд з іншого боку. Повторіть процес з рештою тіста.
Приготування начинки та формування налисників
Після того, як млинці готові, приступайте до начинки. Візьміть мед і змастіть ним кожен млинець. Додайте зверху свіжу лохину.
Формування налисників
Сформуйте налисники, склавши млинець спочатку навпіл, а потім ще раз навпіл, щоб утворити трикутник. Цей спосіб формування не тільки зручний, але й красиво виглядає на тарілці.
Подача
Викладіть готові налисники на тарілку, Викладіть готові налисники на тарілку.
За бажанням, полийте додатково медом і прикрасьте свіжими ягодами лохини. Подавайте налисники теплими для найкращого смаку.
Поради
- Якщо лохина кисла, можна додати трохи цукру до начинки або використовувати більше меду.
- Для різноманітності можна додати до тіста ванільний екстракт або цедру лимона для додаткового аромату.
- Якщо у вас залишилися млинці, їх можна зберігати в холодильнику до 2 днів, розділивши пергаментним папером.
- Замість свіжої лохини можна використовувати заморожену. Просто розморозьте її перед використанням і злийте зайву рідину.
Цікаві факти
- Налисники, або млинці, є популярною стравою в багатьох країнах світу. У Франції їх називають “крепи”, в Америці – “панкейки”, а в Україні – “млинці” або “налисники”.
- Лохина не тільки смачна, але й корисна. Вона багата на антиоксиданти, вітамін C та клітковину.
- Мед має природні антибактеріальні властивості і часто використовується не тільки як підсолоджувач, але і як засіб для зміцнення імунітету.
Смачного! Ці налисники з медом та лохиною стануть чудовим початком дня або солодким завершенням вечері.