Рецепт редакції

Піца з руколою і прошутто

Помірна
Від 60 хв
3

Піца з прошутто, помідорами черрі та руколою – це смачна італійська страва, яка поєднує в собі ніжне тісто, ароматний томатний соус та вишукані начинки.

Pizza

Етапи приготування

Інгредієнти

Борошно
550 г.
Вода
330 мл
Дріжджі
15 г.
Сіль
15 г.
Олія
15 мл.
Томатний соус
6 ст. л.
Моцарела
3 кульки
Рукола
60 г.
Прошутто
120 г.
Помідори Чері
12 шт.

Рецепт тіста на піцу

Приготування цієї домашньої піци в духовці не займе багато часу, а результат вразить вас і ваших гостей. Давайте розглянемо, як зробити піцу від початку до кінця.

Приготування тіста

В теплій воді розчиніть сіль, додайте половину борошна і ретельно перемішайте. Додайте дріжджі, знову перемішайте, а потім додайте другу половину борошна. Замішуйте тісто протягом 12-15 хвилин, поки воно не стане еластичним і не буде липнути до рук. На завершення змастіть тісто олією, сформуйте кулю та залиште під рушником на 30 хвилин. Потім швидко перекладіть ще раз кулю, виділяючи два кінчика і загортаючи їх назад. Залиште ще на 15 хвилин. Це основа для вашого рецепту тіста на піцу.

Pizza 2

Як зробити піцу

Розігрійте духовку до максимальної температури (зазвичай 250-280°C).
Поділіть тісто на 3 рівні частини.
На посипаній борошном поверхні розтягніть кожну частину тіста пальцями від центру до країв, формуючи круглу основу піци діаметром приблизно 30 см.
Перенесіть основу на деко для випікання або камінь для піци.

Pizza 3

Випікання

Нанесіть томатний соус тонким шаром на основу, залишаючи невеликий бортик по краях.
Розірвіть моцарелу на шматочки і рівномірно розкладіть на соусі.
Помістіть піцу в розігріту духовку на верхню решітку.
Випікайте протягом 7-10 хвилин, або до золотистого кольору країв і розплавлення сиру.

Pizza 4

Прикрашання та подача

Вийміть піцу з духовки. Відразу ж викладіть на піцу тонкі скибочки прошутто. Розкладіть половинки помідорів чері. Посипте свіжою руколою. За бажанням, збризніть оливковою олією екстра-класу.
Подавайте одразу, поки піца гаряча.

Поради

  • Для найкращого результату використовуйте борошно типу 00, яке спеціально призначене для піци.
  • Якщо у вас немає свіжих дріжджів, використовуйте сухі, але зменште кількість втричі.
  • Тісто можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до 24 годин. Це навіть покращить його смак.
  • Для отримання хрусткої скоринки використовуйте камінь для піци або сталеву форму, попередньо розігріту в духовці.
  • Не перевантажуйте піцу начинкою, щоб тісто пропеклося рівномірно.

Цікаві факти

  • Піца з руколою і прошутто, також відома як “Pizza al Prosciutto e Rucola”, є класичним прикладом італійської кухні.
  • Прошутто – це італійський сиров’ялений окіст, який додають на піцу після випікання, щоб зберегти його ніжний смак і текстуру.
  • Рукола надає піці пікантності та свіжості, контрастуючи з багатим смаком прошутто та сиру.

Смачного! Ця домашня піца з руколою і прошутто неодмінно стане фаворитом у вашому кулінарному репертуарі.

© Щось 2024. Усі права на матеріали, розміщені на сайті smth.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту smth.com.ua без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється.