Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати сирники, вам знадобляться всього кілька інгредієнтів: кисломолочний сир, жовтки, цукор, ванільний екстракт та пшенична мука. Процес приготування простий: змішайте всі інгредієнти, сформуйте сирники та обсмажте їх до золотистої скоринки. Насолоджуйтесь смачним і ароматним частуванням!
Підготовка сиру
Спочатку потрібно добре розім’яти сир виделкою, щоб не було грудочок. Це зробить сирники ніжними та однорідними.
Змішування інгредієнтів
У велику миску викладіть підготовлений сир. Додайте жовтки, цукор, сіль та ванільний екстракт.
Всипте борошно і ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Тісто має бути м’яким і злегка липнути до рук. Якщо воно занадто рідке, додайте трохи більше борошна.
Формування сирників
Притрусіть мукою поверхню дошки. Викладіть на неї тісто та сформуйте з нього товстеньку ковбаску. Розріжте ковбаску на 10 рівних частин. Візьміть кожну частинку та покрутіть на дошці спочатку з ножем по боках, а потім в середині стакану.
Смаження
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Викладіть сирники на сковороду і смажте 2-3 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
Готові сирники викладіть на паперовий рушник, щоб вбрати зайвий жир.
Подача
Готові сирники викладайте на тарілку і подавайте з медом, сметаною, згущеним молоком або вашим улюбленим джемом. Можна також прикрасити свіжими ягодами та пудрою.
Поради
- Для більш ніжної текстури можна додати в тісто 1-2 ст. л. сметани.
- Якщо ви любите більш солодкі сирники, збільште кількість цукру до 5-6 ст. л.
- Замість ванільного екстракту можна використовувати цедру лимона для цитрусового аромату.
- Сирники можна не тільки смажити, але й запікати в духовці при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.
Цікаві факти
- Сирники – традиційна страва української кухні, яка відома вже кілька століть.
- В різних регіонах України сирники готують з різними добавками: родзинками, корицею, маком або навіть картоплею.
- Кисломолочний сир багатий на кальцій та білок, що робить сирники не лише смачною, але й корисною стравою.
Смачного! Сподіваємося, що цей простий рецепт сирників стане вашим улюбленим способом приготування цієї класичної української страви.