Рецепт редакції

Тарт зі шпинатом, помідорами чері та фетою

Помірна
Від 60 хв
6

Уявіть собі ароматний французький тарт з італійським акцентом – саме така fusion-кухня чекає на вас у цьому рецепті.

Tart

Етапи приготування

Інгредієнти

Яйця
3 шт.
Борошно
180 г.
Натуральний йогурт
250 г.
Сіль
1 ч. л.
Перець
1 ч. л.
Сушений часник
1 ч. л.
Орегано
1 ч. л.
Базилік
1 ч. л.
Розпушувач
1/2 ч. л.
Шпинат
100 г.
Цибуля
1 шт.
Сир твердий
20 г.
Прошутто
50 г.
Помідори чері
6 шт
Фета
100 н.
Болгарський перець
1/2 шт.

Середземноморський тарт зі шпинатом та фетою

Цей відкритий пиріг поєднує в собі хрустке тісто та соковиту начинку зі свіжих інгредієнтів, характерних для середземноморської кухні.

Особливість цього тарту полягає у вдалому поєднанні текстур: хрумке основа, ніжна яєчно-йогуртова заливка та різноманітні текстури начинки створюють справжню симфонію смаків. Прошутто додає пікантності, фета – солонуватої нотки, а помідори чері привносять приємну кислинку.

Секрети успішного приготування: Тісто вийде більш розсипчастим, якщо всі інгредієнти будуть кімнатної температури. Йогурт краще взяти густий, з жирністю не менше 2,5%. Для кращого результату, форму для випікання змастіть вершковим маслом та присипте борошном.

Підготовка тіста

Замісіть тісто, розкачайте його та перекладіть у форму для тарту.

Перед замішуванням просійте борошно – це насичить його киснем та зробить тісто більш повітряним. Змішайте 1 яйце, борошно, 50 г йогурту, спеції (по пів ложки кожної) та розпушувач. Замішуйте тісто швидко, щоб воно не стало занадто щільним. Наколіть виделкою і випікайте приблизно 10-15 хвилин при 180°C.

Tart 2

Робота з начинкою

Підсмажте шпинат та цибулю на сковороді. Викладіть на запечене дно тарта прошутто, шпинат, цибулю, фету, помідори чері та болгарський перець.

Шпинат краще спочатку промити та просушити. При обсмажуванні додайте дрібку мускатного горіха – це підкреслить його смак. Цибулю краще карамелізувати на повільному вогні до золотистого кольору. Помідори чері розріжте навпіл та злегка присоліть, щоб вони пустили зайву вологу.

Заливка

Збийте 2 яйця з 200 г йогурту та спеціями (по пів ложки кожної). Залийте сумішшю начинку.

Tart 3

Випікання

Запікайте тарт ще 20-25 хвилин при 180°C до золотистої скоринки.

Подача та зберігання

Тарт найкраще подавати теплим, але не гарячим – так всі смаки розкриються найкраще. Прикрасьте страву свіжим базиліком та збризніть оливковою олією extra virgin. Зберігати тарт можна до 2 днів у холодильнику, але перед подачею краще трохи підігріти.

Харчова цінність

Страва багата на білки завдяки яйцям та сиру, містить корисні жири та вітаміни групи В. Шпинат забезпечує організм залізом та фолієвою кислотою, а помідори – потужними антиоксидантами.

Варіації рецепту

  • Замість прошутто можна використати в’ялені томати та оливки для вегетаріанської версії
  • Експериментуйте з сирами: можна додати пармезан або горгонзолу
  • Спробуйте додати карамелізовану грушу для солодко-солоного смаку

Цей тарт стане чудовою стравою для недільного бранчу або легкої вечері. Подавайте з легким зеленим салатом та келихом прохолодного білого вина для повноцінного середземноморського досвіду.

© Щось 2024. Усі права на матеріали, розміщені на сайті smth.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту smth.com.ua без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється.