Рецепт редакції

Запіканка

Легка
До 30 хв
2

Запіканка – це популярна польська вулична страва, яка стала улюбленою закускою багатьох. Ця смачна та швидка страва ідеальна для легкого обіду або вечері.

Етапи приготування

Інгредієнти

Шинка
120 г
Моцарелла
70 г
Сир Чеддер
50 г
Болгарський перець
70 г
Помідори Черрі
70 г
Томатний соус
120 г
Багет
1 шт

Як приготувати запіканку?

Вона поєднує в собі хрустку скоринку, соковиті овочі та ніжний сир. Всього кілька інгредієнтів і 15 хвилин вашого часу, щоб приготувати цю ароматну смакоту!

Підготовка духовки та інгредієнтів

Спочатку нагрійте духовку до 200°C та підготуйте всі інгредієнти. Підготуйте деко, застеливши його пергаментним папером.

Підготовка багету

Розріжте багет навпіл уздовж.

Порада: Ви можете використовувати свіжий або трохи підсушений багет, в залежності від ваших уподобань. Підсушений багет дасть більш хрустку основу.

Нанесення соусу

Змастіть кожну половинку багета вашим улюбленим томатним соусом. Це створить соковиту основу для всіх інших інгредієнтів.

Порада: Для додаткового смаку можна додати до соусу трохи часнику або італійських трав.

Підготовка начинки

  • Наріжте шинку тонкими смужками.
  • Поріжте моцареллу кубиками.
  • Наріжте болгарський перець тонкими смужками.
  • Розріжте помідори черрі навпіл.
  • Викладіть ці інгредієнти на змащений соусом багет, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні.

Додавання сиру

Посипте зверху натертий чеддер. Він розплавиться і додасть запіканці апетитну скоринку.

Випікання

Помістіть підготовлені запіканки на деко. Випікайте в розігрітій духовці протягом 10-12 хвилин, або доки сир не розплавиться і не підрум’яниться.

Завершення та подача

Вийміть запіканки з духовки та дайте їм трохи охолонути. Посипте свіжою нарізаною зеленню (петрушкою, руколою або базиліком) для аромату і яскравого кольору.
Подавайте гарячими.

Поради:

  • Для вегетаріанської версії замініть шинку грибами або додатковими овочами.
  • Експериментуйте з різними видами сиру для різноманітності смаку.
  • Додайте трохи гострого перцю чилі, якщо любите пікантні страви.

Історія страви:

Запіканка (Zapiekanka) – це традиційна польська вулична їжа, яка стала особливо популярною в 1970-х роках. Спочатку це була проста страва з половинки багета, грибів та сиру, але з часом рецепт еволюціонував, включаючи різноманітні інгредієнти.

Смачного! Надіюсь, ця запіканка стане вашим улюбленим швидким рецептом для будь-якої нагоди.

© Щось 2024. Усі права на матеріали, розміщені на сайті smth.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту smth.com.ua без активного посилання та письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється.